july, 2019

sat13jul20:0021:00Ίαση με Κρίγια Γιόγκα20:00 - 21:00 Πάρκο Δεξαμενής

Event Details

Κρίγια σημαίνει  δραστηριοποίηση με στόχο την ίαση νου -σώματος -ψυχής. Γιόγκα σημαίνει ένωση. Αρχέγονη φιλοσοφική και πρακτική μέθοδο  που επανέφερε, εξέλιξε και δίδαξε ο πνευματικός Δάσκαλος και συγγραφέας (άνω των 160 συγγραμμάτων)  Ν.Α.Μαργιωρής (1913-1993).

Ελάτε μαζί μας στο μάθημα αυτό για να βιώσετε :

την πλήρη διαφραγματική αναπνοή, όπως η παράδοση της γιόγκα την διδάσκει,   την άβια κίνηση και στάση του σώματος, την φυσική ένταση μα και χαλάρωση, τη νοητική ενδυνάμωση, γαλήνη, την συναισθηματική τόνωση και εξισρρόπηση. Η ψυχική ευεξία και γαλήνη επανέρχεται.

Η κρίγια γιόγκα ενδυναμώνει κάθε λειτουργία του οργανισμού με φυσικό απλό τρόπο. Βοηθά στην συγκέντρωση του νου, δημιουργεί ισορροπία, ευλυγισία, ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αποτελέσματα της γιόγκα ήδη έχουν και επιστημονικά μελετηθεί και παρουσιαστεί.  Η απαλλαγή από το έντονο άγχος  και φυσικά την καταθλιπτική στάση είναι αυτό που αποκομίζει γιατί ανευρίσκει μέσα του με δική του καθαρά προσπάθεια την υγιή σκέψη, το μέτρο, την θέληση, την πίστη, τις αξίες.

Ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Αποδιώχνει φυσικά το άγχος του ο άνθρωπος τονώνοντας τις φυσικές λειτουργίες και πάνω από όλα το νου του εξασκούμενος στη νοητική άσκηση της σύγκρισης που διδάσκεται.

Ο άνθρωπος μαθαίνει να χαλαρώνει φυσικά. Η αποτοξίνωση και η ανανέωση επανέρχεται μέσα του. Ο άνθρωπος γεμάτος ενέργεια αλλά και πιο συνειδητοποιημένος επανέρχεται  στις φυσικές του δράσεις .

Η μέθοδος αυτή παραδόθηκε από τον Πνευματικό Δάσκαλο μου Ν. Μαργιωρή (1913-1993) και εμπεριέχει μέσα της και την  βαθιά όμορφη σοφία  της φιλοσοφίας  των Δραβίδων των προγόνων των Ελλήνων. Είναι η γνώση που  μεταλαμπαδεύτηκε στην ανατολή στην πορεία των χρόνων. Η  σοφή μέθοδος του Στοχασμού ή διαλογισμού  αξιοποιήθηκε από φιλοσόφους, μυστικιστές….

Ο ιερός ναός, το φυσικό μας σώμα διαθέτει δυο τουλάχιστον βασικές έδρες όπου είναι εγκαταστημένα το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό σύστημα. Μέσα στα κοιλώματα της σπονδυλικής και στο κέντρο του κεφαλιού  λειτουργούν οι δυο θεμελιώδεις αυτές αντίθετες δυνάμεις. Πάνω στους δυο αυτούς  στήλους  υπάρχει το άβατο όπου εδρεύει η ψυχή.

Η ψυχή  κατευθύνει την πρωτοενέργεια που της αναλογεί η οποία διαχωρίζεται  σε δύο πρωταρχικές αντίθετες δυνάμεις. Οι δυο αντίθετες όψεις της πρωτοδύναμης  ο θετικός συμπαθητικός δυναμισμός και ο παρασυμπαθητικός αρνητικός δυναμισμός παρουσιάζουν συνεχείς εναλλαγές, δημιουργώντας την διαμάχη μα και την εξισορρόπηση της λειτουργίας του οργανισμού. Στόχος είναι η σωστή εναρμόνιση τους.

Ο συντονισμός της συγκέντρωσης του νου με την αναπνοή, την κίνηση – στάση του σώματος, τον ρυθμό δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την  αρμονία και την εξισορρόπηση μέσα στο είναι του ανθρώπου που ασκείται. H ένταση και χαλάρωση εναλλάσσονται ρυθμικά συντονισμένα  μέσα από την ήρεμη άβια κίνηση που στόχο έχει να φέρει το σώμα σε μία θέση κατάλληλη για να δραστηριοποιηθεί ομαλά και σωστά η φυσική εσωτερική ζωική ενέργεια  που διαθέτει για να ιαθεί.

 

Φορέστε άνετα  βαμβακερά ρούχα ή λινά σε άσπρο ή γαλάζιο χρώμα. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα στρωματάκι.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Time

(Saturday) 20:00 - 21:00

Location

Πάρκο Δεξαμενής

Chatzopoulou & Ibykoy

Organizer

Nίκη Φούφα

X