#FESTIVART

Το Festivart  είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ τέχνης με κύριο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού πεδίου επικοινωνίας, έρευνας και δράσης τόσο μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών, όσο και των δημιουργών μεταξύ τους.

H συνάντηση διαφορετικών μορφών τέχνης  στα πλαίσια του Festivart, διαμορφώνει τον ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, σχηματοποιώντας μια εικαστική κοινότητα. Στο ίδιο πνεύμα, η συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες, πρωτοβουλίες και φεστιβάλ καθώς και η σύμπραξη με καθιερωμένους θεσμούς και φορείς των τεχνών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής του διαδικασίας και των επιδιώξεων του.

To Festivart στην 6η διοργάνωσή του, συνεχίζοντας την ερευνητική του δραστηριότητα, μελετά το δημόσιο χώρο ως τόπο επικοινωνίας και υποδοχής της σύγχρονης τέχνης διοργανώνοντας workshops, εγκαταστάσεις και διαδραστικά έργα, στη πόλη του Λουτρακίου.

Στο πλαίσιο αυτό, δημόσιοι χώροι και κτίρια θα φιλοξενήσουν ένα σύνολο από καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και προβολές έργων. 

Στο ιστορικό κτήριο Βeau Rivage, θα φιλοξενηθεί και αυτή τη χρονιά το μεγαλύτερο μέρος των εκθέσεων του Festivart, η ημερίδια “ΙΑΣΙΣ” καθώς και κάποια εργαστήρια και διαλέξεις. Η Short Film Night (προβολές ταινιών μικρού μήκους) θα παρουσιαστεί στο θερινό σινεμά Γαλαξίας, οι συναυλίες στο πάρκο Δεξαμενής, ενώ τα εργαστήρια και masterclasses θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του καλλιτεχνικού πολυχώρου Lab2Art.

συνεργασιες
H πεποίθηση και η επιθυμία μας για σύμπραξη με αντίστοιχες καλλιτεχνικές δράσεις γίνεται πραγματικότητα για μια ακόμα χρονιά.

Το Festivart από τα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τoν καλλιτεχνικό πολυχώρο Lab2Art παρουσιάζοντας εκεί τις δράσεις του, κάποιες από τις εκθέσεις του και μεγάλο μέρος των εργαστηρίων και των διαλέξεών του.

Tο ΤΙLT platform, μία εν τη γενέσει της αυτόνομη πλατφόρμα, αφιερωμένη στο βίντεο, τις εγκαταστάσεις και τις νέες τεχνολογίες, το video art Festival Μηδέν από την Καλαμάτα και το Museum of Forgetting (Μουσείο της Λήθης) με έδρα στην Norrköping Σουηδία θα παρουσιάσουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στην κεντρική έκθεση του Festivart, ενώ φέτος θα προστεθεί στην ομάδα του Festivart το Ziria music festival οπού θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από την σύγχρονη μουσική σκήνη.


#ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

FESTIVART

TILT

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος είναι αρχιτέκτονας ζει στο Λουτράκι και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου.

Σπούδασε στο Λονδίνο (Bsc στο University of East London, Ma στο Greenwich University) και στην Πάτρα (μεταπτυχιακό «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων»).

Από το 1996 έως το 2000 διατέλεσε συν-εκδότης του Αρχιτεκτονικού εντύπου «Α3- Αρχιτεκτονική»,  έντυπο του οποίου εκτός από την αρθρογραφία είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Από το 1995 έως 1999 δίδαξε βιομηχανικό σχέδιο και CAD  στην σχολή ΑΡΤΕΣ (πρώην σχολή Δοξιάδη). Το 1997 επιμελήθηκε την έκθεση «Το Πόμολο» στην γκαλερί Μίρκα Αντζελ με έργα των μαθητών της σχολής που αφορούσαν στον σχεδιασμό πόμολων.

Το αρχιτεκτονικό του έργο περιλαμβάνει κτιριακά έργα (χιονοδρομικό κέντρο στην Ζήρια, Εκθεσιακό κτίριο του Δήμου Ξυλόκαστρου, σχολεία κτλ) αλλά και έργα αρχιτεκτονικής τοπίου.

Έχει σχεδιάσει  σε συνεργασία με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, τον δήμο Λουτρακίου και την εταιρία της Διώρυγας της Κορίνθου το μνημείο για τους Ούγγρους  μηχανικούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την Διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου,  την Βιβλιοθήκη στο Λουτράκι το Νέο Λύκειο Λουτρακίου  κα.) Το 2016 οργάνωσε (μαζί με Παναγιώτη Πάγκαλο και Ζωή Πυρίνη) την Έκθεση για τα 50 χρόνια του γραφείου Α66 Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακακη στο Λουτρακι.

ΖΩΗ ΠΥΡΙΝΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H Zωή Πυρίνη είναι εικαστικός. Γεννήθηκε στη Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Αθήνα 2003). Το 2011 ιδρύει το καλλιτεχνικά εργαστήρια Lab2Art τα οποία διευθύνει μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ‘’For Cancel’’, δημιουργός του Festivart και συν ιδρύτρια του ΤILT platform.
Zει και εργάζεται στο Λουτράκι και την Αθήνα.

ELSA STURM / GRAPHIC DESIGNER

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Από μικρή, στο Λουτράκι που ήμουν, σκίτσαρα τα γατιά μου και φανταστικούς κόσμους, μετά τους καθηγητές μου, μετά αυτά έγιναν εργασίες για την Σχολή μου. Μετά έγιναν δουλειές για διαφημιστικές εταιρείες, ιδέες και εικονογραφήσεις και μετά πάλι, έγιναν χρώμα πάνω σε καμβάδες και μεγάλους τοίχους. Μέχρι και σήμερα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ / GRAPHICS ARTS TECHNOLOGIST

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κόρινθο, έζησε στο Λουτράκι, μετανάστευσε στην Αθήνα, γύρισε στο Λουτράκι, επέστρεψε ξανά στην Αθήνα και τώρα ζει πάλι στο Λουτράκι. Όλα αυτά τα ταξίδια στο Τρίγωνο των Βερμούδων συνοδεύτηκαν με τις σπουδές του στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, με ατομική έκθεση ζωγραφικής, με την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους και με πολλές σκηνογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις. Στον ελεύθερο χρόνο που του απομένει διασκεδάζει τον κόσμο με τις μουσικές επιλογές του.

ΜΑΚΗΣ ΦΑΡΟΣ / VIDEO ARTIST & MUSICIAN

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν video artist, σκηνοθέτης, συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και τεχνολογικός σύμβουλος σε μουσεία, φεστιβάλ, μπιενάλε και μεγάλες εκθέσεις και διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κυρίως εγκαταστάσεις. Έχει διδάξει δε ιδιωτικές και κρατικές σχολές. Είχε συμμετοχή σαν μουσικός και συνθέτης στα μουσικά σχήματα ‘’On Purpose’’ ‘’Melting Ashes’’, ‘’Spider’s Web’’, ‘’Raw’’ και ‘’This Fluid’’. Έχει σκηνοθετήσει εκπομπές για την τέχνη και αρχιτεκτονική για την κρατική τηλεόραση και υπήρξε συνεργάτης σε ομάδες χορού, δημιουργώντας βίντεο, περιβάλλοντα, concepts και μουσική . ¨Έχει επίσης δημιουργήσει μουσική για βίντεο έργα, εγκαταστάσεις, μικρού μήκους ταινίες, και παραστάσεις θεάτρου. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

www.makisfaros.gr | makisf_land@yahoo.co.uk

ΤΑΚΗΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Τάκης Ζερδεβάς σπούδασε γραφικές τέχνες στην Αθήνα και φωτογραφία στο Παρίσι.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, εργάστηκε στη διαφημιστική φωτογραφία (1978).

Το 1985 ίδρυσε τη σχολή φωτογραφίας και βίντεο FOCUS, την οποία, μαζι με τον Απόστολο Ζερδεβά, διευθύνει μέχρι σήμερα. Από το 1998 στράφηκε στην καλλιτεχνική δημιουργία με μέσα τη φωτογραφία και το βίντεο.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 11 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε διάφορες συμμετοχές σε ομάδικές, όπως το «Foculisation du Regard» στο κτίριο της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (1995), «Aspects of Greek Photography» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νίκαια (1998), το «Mesiac Photography» στη Μπρατισλάβα (1998) και 2003, «I, Me, My self» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου (2001), Hommage to Antonis Mpenakis  Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (2003) «Periplo del Mediterraneo» στην Academia Linguistica di Belle Arte (2004), «Διαλόγους» στο Μακεδονικό Μουσείο,  (συμπαραγωγή με τον Μάκη Φάρο), Φωτογραφική Συγκυρία στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2004) την εγκατάσταση «Ταβέρνα» (συμπαραγωγή με τον Μάκη Φάρο), κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 2009 Μουσείο Μπενάκι  Νεες Μορφες “Syntax” “Τεχνη και Πολιτική” 2015 “Be Mecanic” Loft,

Εργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα 1978. Είναι ηλεκτρολόγος και τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Έχει συνεργαστεί με μουσεία, φορείς και φεστιβάλ όπως: ΕΜΣΤ, Μπιενάλε της Αθήνας, Μέγαρο μουσικής, ADAF, κ.α. Ασχολείται δημιουργικά με το βίντεο και τις κατασκευές.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΡΓΙΔΟΥ / CURATOR

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Φωτεινή Βεργίδου είναι επιμελήτρια και ερευνήτρια στην Αθήνα. Η επιμελητική πρακτική της αναπτύσσεται γύρω από την ψηφιακή κουλτούρα και την επίδραση των νέων τεχνολογιών στους τομείς του πολιτικού, του κοινωνικού και του διαπροσωπικού.Έχει εργαστεί σε διάφορες εκθέσεις και προγράμματα καλλιτεχνικής φιλοξενίας στο Λονδίνο, το Βερολίνο και την Αθήνα. Από το 2012 έως το 2015 ήταν η διευθύντρια της γκαλερί DNA Berlin.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗ / CURATOR & RESEARCHER

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Γκουτζιούλη είναι επιμελήτρια και ερευνήτρια με έδρα την Αθήνα. Έχει επιμεληθεί εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια και πολιτιστικά προγράμματα, με έμφαση στις ψηφιακές τέχνες και έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Goethe-Institut Athen και το ACM Siggraph. To 2015 και 2016, ήταν η διευθύντρια προγράμματος του Athens Digital Arts Festival, ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζεται ως ερευνήτρια πεδίου με ειδίκευση σε θέματα συμμετοχής των πολιτών στα κοινά με το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων.

Katerina Gkoutziouli is a curator and researcher based in Athens. She has curated a variety of exhibitions, workshops and art projects with a focus on digital arts and she has collaborated with cultural and academic institutions in Greece and abroad, including the Athens School of Fine Arts, Goethe-Institut Athen and ΑCM Siggraph. She was the Programme Director at the Athens Digital Arts Festival for the 2015 and 2016 editions. She is currently affiliated as a field researcher and public engagement expert at synAthina, a project initiated by the Municipality of Athens.

X